вівторок, 1 лютого 2022 р.

9 клас. Урок №20. Жанри кіно.

 Жанри кіно

Практично немає людей на землі, які б не полюбляли дивитися кінофільми. Хтось — пригоди чи фантастику, що дає змогу   поринути в незвідані світи, а хтось —ліричні історії, щоб поплакати над нещасливим коханням.

Сьогодні ми познайомимось із жанрами одного з найбільш улюблених і популярних видів кіно – художнім кіно.

Вид цього кіно налічує найбільшу кількість різноманітних жанрів.

Яка ж специфіка кіножанрів?

У 30-х роках минулого століття у США закріпилася система

кіножанрів. Кожен із видів кіно: ігрове, анімаційне, документальне, науково-популярне має свої

специфічні жанри.

Це поділ фільмів на групи за певними художніми формами, які мають схожі риси внутрішньої будови, на основі споріднених тем, образів- типажів.Кіножанри не мають чітких меж, вони взаємопроникають, тому часто фільм можна віднести до кількох жанрових груп. Існує близько 60 видів і підвидів фільмів. Ми ж розглянемо найпопулярніші.

Фантастичний фільм - напрямок і жанр художньої кінематографії,який можна охарактеризувати підвищеним рівнем умовності.
Фантастика поділяється на піджанри:

МЕЛОДРАМА, КОМЕДІЯ, МУЗИЧНИЙ і

ПРИГОДНИЦЬКИЙ ФІЛЬМИ, ДЕТЕКТИВ.

https://youtu.be/VHYOtsQGeZY
МЕЛОДРАМА - жанр художньої літератури, театрального мистецтва і кінематографу, твори якого розкривають духовний і почуттєвий світ героїв в особливо яскравих емоційних ситуаціях на основі контрастів: добро і зло, любов і ненависть.
КОМЕДІЯ - характеризується гумором чи сатирою, спершу була жанром драматичного мистецтва і виникла як антипод трагедії. Вона має на меті розсмішити глядача, поліпшити настрій.

Трейлер - невеликий відеоролик, який складається з коротких і зазвичай видовищних фрагментів фільму, який анонсують або рекламують.

Сиквел — фільм або літературний твір, що за сюжетом є продовженням попереднього твору.

 https://youtu.be/1mf1G-zlqoQ

https://youtu.be/5iw-hJ6xteE

Кіно - це самий «передовий» вид мистецтва, в процесі виробництва якого сьогодні використовуються величезна кількість наукових новинок і відкриттів. Сучасна людина, в житті якої залишається мало місце для героїзму, хоче бачити героїв на екрані. КІНО має багату палітру тем, образів. Часом після перегляду фільму в людини виникає бажання змінити своє життя на краще, вона починає це здійснювати, орієнтуючись на кіногероя — сміливого чи кмітливого. Героєм на екрані може стати будь-яка людина, сьогодні для цього потрібно лише група хороших програмістів, не більше.

1.Опрацювати ст. підручника 106- 105.

2.Законспектуйте матеріал уроку .

3.Перейти за посиланням https://padlet.com/alonatsekhmeistruk/Bookmarks та додати, улюблені  жанри кіно та назви фільмів.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Проблемна тема

Художньо - естетична,креативна освіта на уроках музичного мистецтва ,як передумова загальнокультурного розвитку особистості.